Garmaż


Ruszamy z ofertą z garmażem na dowóz lub do odbioru pod restauracją. Poniżej aktualne menu:

PRZYSTAWKI

  • Śledź marynowany w occie z cebulką wg Magdy Gessler:
    45 zł/ 1 kg
  • Pstrąg wędzony w naszej wędzarni (dostępny od 18.03.2020):
    60 zł/1 kg, min. 1 sztuka
  • Pierś z kaczki na różowo:
    70 zł/ 1 kg
  • Pasztet z dzika z żurawiną:
    65 zł/ 1 kg
  • Pieczeń z karkówki nacierana czosnkiem i majerankiem:
    45 zł/ 1 kg, min. 0,5 kg
  • Sos tatarski (dostępny od 17.03.2020):
    9 zł/100 g, minimum 200 g
  • Domowa konfitura z żurawin (dostępny od 17.03.2020):
    12 zł/100 g , minimum 200 g
  • Szynka wędzona w naszej wędzarni:
    60 zł/1 kg, min. 0,5 kg/ dostępna od 25.03.2020
  • Baleron wędzony w naszej wędzarni:
    60 zł/1 kg, min. 0,5 kg/ dostępny od 25.03.2020
  • Podwędzana polędwiczka wieprzowa:
    70 zł/ 0,5 kg/ dostępna od 18.03.2020
  • Swojski żytni chleb na zakwasie z naszego pieca chlebowego:
    20 zł/ 1 kg (1 bochenek to ok. 1 kg), minimum 0,5 bochenka

ZUPY (do odgrzania)

  • Żurek na domowym zakwasie z białą kiełbasą:
    25 zł/ 1 litr
  • Zupa krem jabłkowo-selerowym z serem cheddar:
    25 zł/ 1 litr

DANIA GŁÓWNE
(zapakowane próżniowo, do odgrzania np. w kąpieli wodnej)

  • Wegańskie „mielone” z kalafiora:
    10 zł/ 2 szt.
  • Pieczeń jagnięca z sosem szałwiowym:
    35 zł/ 1 porcja
  • Gołąbki z wieprzowiną i kaszą pęczak z sosem z grzybów leśnych:
    16 zł/1 porcja (2 sztuki)
  • Gołąbki z wieprzowiną i kaszą pęczak z sosem pomidorowym:
    14 zł/1 porcja (2 sztuki)
  • Pieczeń z karkówki z sosem żurawinowym:
    24 zł/ 1 porcja
  • Pieczeń z karkówki z sosem z grzybów leśnych: 26 zł/ 1 porcja
  • Zrazy wołowe z sosem z grzybów leśnych:
    30 zł/ 1 porcja (2 sztuki)

DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH

  • Buraczki zasmażane: 3 zł/ 100 g/ do odgrzania
  • Pikantna surówka z marchewki: 3 zł/100 g
  • Kapusta zasmażana: 3 zł/ 100 g/ do odgrzania
  • Surówka z kiszonej u nas kapusty: 3 zł/ 100 g
  • Kopytka domowej roboty: 3 zł/kg
  • Kluski śląskie: 3 zł/kg

PIEROGI (mrożone)

  • Ruskie: 45 zł/ 1 kg
  • Z gęsiną: 55 zł/ 1 kg
  • Z mięsem wieprzowo-wołowym: 47 zł/ 1 kg
  • Kulebiaki, czyli chrupiące pieczone pierogi ze słodką kapustą i grzybami leśnymi: 55 zł/ 1 kg (1kg to około 10-12 pierogów)
Zamówienia możecie składać na FB.

Płatność kartą lub gotówką przy odbiorze.Minimum zamówieniowe 50 zł.

Dowóz do Otomina - gratis.
Pozostałe lokalizacje 5 zł: Kowale, Jankowo, Bąkowo, Jasień, Szadółki, Karczemki, Siedlce, Kiełpino Górne, Migowo, Piecki – Migowo, Łostowice, Ujeścisko, Zakoniczyn.

Ewentualne inne lokalizacje pod zapytanie.

Zapraszamy do składania zamówień i wsparcia nas w tym trudnym dla naszej branży czasie.
Pozdrawiamy

Restauracja Tabun

Otomin, ul. Konna 29
80-174 Gdańsk

Informacja ogólna/Rezerwacja stolików:
+48 58 303 97 10
tabun@kuznia.net 

Imprezy
Celina (Menadżer) +48 517 150 245
Agata (Właściciel) +48 601 611 499

Cydr:
Michał +48 731 726 666

© 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper
Image