Garmaż


Ruszamy z ofertą z garmażem na dowóz lub do odbioru pod restauracją. Poniżej aktualne menu:

MENU MAJÓWKOWE

KOSZ PIKNIKOWY NA 2 OSOBY

w cenie 100 zł (+ kaucja zwrotna za kosz 50 zł)

  • Kompot z rabarbaru 0,5 l
  • Ciasto z rabarbarem i kruszonką ok. 200 g
  • Drożdżowe paluchy z czarnuszką 12 szt
  • Smalec z fasoli z suszoną śliwką 100 g
  • Domowe pesto pietruszkowe 100 g
  • Ogórki małosolne domowej roboty ok. 300g
  • Sałatka ze szparagami ok. 200- 300 g
  • Tarta ze szpinakiem i kozim serem domowej roboty (średnica 20 cm)
  • Pieczona biała kiełbasa z cebula (2 szt ok. 200g) lub Pieczone kulebiaki (pieczone piergi) z łososiem jurajskim 2 szt. lub z aromatyczną baraniną 2 szt.
  • Chrzan domowej roboty 50g/ sos śmietanowo-koperkowy 80g/ sos jogurtowo-miętowy 80g
  • Żytni chleb na zakwasie naszego wypieku ok. 300 g
Do koszyka polecamy dołożyć butelkę schłodzonego cydru i kieliszki w cenie:
  • Wytrawny 25 zł
  • Dziki 30 zł
  • Reneta 45 zł

KOSZ PIKNIKOWY NA 4 OSOBY

w cenie 160 zł (+ kaucja zwrotna za kosz 50 zł)

  • Kompot z rabarbaru 1l
  • Ciasto z rabarbarem i kruszonką ok. 400g
  • Drożdżowe paluchy z czarnuszką 12 szt
  • Smalec z fasoli z suszoną śliwką 200 g
  • Domowe pesto pietruszkowe 200 g
  • Ogórki małosolne domowej roboty ok. 500g
  • Sałatka ze szparagami 300-400 g
  • Tarta ze szpinakiem i kozim serem domowej roboty (średnica 20 cm)
  • Pieczona biała kiełbasa z cebula (4 szt ok. 400g) lub Pieczone kulebiaki z łososiem jurajskim 4 szt. lub z aromatyczną baraniną 4 szt.
  • Chrzan domowej roboty 100g/ sos śmietanowo-koperkowy 150g/ sos jogurtowo-miętowy 150g
  • Żytni chleb na zakwasie naszego wypieku 500g
Do koszyka polecamy dołożyć butelkę schłodzonego cydru i kieliszki w cenie:
  • Wytrawny 25 zł
  • Dziki 30 zł
  • Reneta 45 zł

MENU STAŁE

W stałej ofercie, dostępne codziennie, zamówienie z godzinnym wyprzedzeniem:

PRZYSTAWKI

  • Śledź marynowany w occie z cebulką wg Magdy Gessler: 45 zł/1 kg
  • Pierś z kaczki na różowo: 70 zł/1kg
  • Pasztet z dzika z żurawiną: 65 zł/1kg
  • Pieczeń z karkówki nacierana czosnkiem i majerankiem: 45 zł/1 kg, min. 0,5 kg
  • Swojski żytni chleb na zakwasie z naszego pieca chlebowego: 20 zł/1 kg (1 bochenek to ok. 1 kg), minimum 0,5 bochenka

ZUPY (do odgrzania)

  • Wiosenna lekka zupa jarzynowa ze szparagami, zielonym groszkiem, kalafiorem itp. 28 zł/litr
  • Żurek na domowym zakwasie z białą kiełbasą: 25 zł/1 litr

DANIA GŁÓWNE
(zapakowane próżniowo, do odgrzania np. w kąpieli wodnej)

  • Gołąbki z wieprzowiną i kaszą pęczak z sosem z grzybów leśnych: 16 zł/1 porcja (2 sztuki)
  • Gołąbki z wieprzowiną i kaszą pęczak z sosem pomidorowym : 14 zł/1 porcja (2 sztuki)
  • Pieczeń z karkówki z sosem żurawinowym: 24 zł/ 1 porcja
  • Pieczeń z karkówki z sosem z grzybów leśnych: 26 zł/ 1 porcja
  • Zrazy wieprzowe z pieczarkami i sosem pieczarkowym: 18 zł/ 1 porcja (2 sztuki)
  • Rolada z udźca indyczego ze szpinakiem i sosem z sera pleśniowego: 18 zł/1 porcja
  • Bigos na wędzonce z grzybami leśnymi 10 zł/1 porcja(200 g )

DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH

  • Buraczki zasmażane: 6 zł/200 g/ do odgrzania
  • Kapusta zasmażana: 6 zł/ 200 g/ do odgrzania
  • Domowej roboty kluski śląskie 30 zł/1 kg (mrożone )
  • Domowe kopytka 30 zł/1 kg (mrożone)

PIEROGI (mrożone)

  • Ruskie : 45 zł/1 kg
  • Z gęsiną: 55 zł/1 kg
  • Z mięsem wieprzowo-wołowym: 47 zł/1 kg
  • Kulebiaki, czyli chrupiące pieczone pierogi ze słodką kapustą i grzybami leśnymi: 55 zł/ 1 kg (1kg to około
    10-12 pierogów)
  • Kulebiaki z łososiem jurajskim i szpinakiem 65 zł/ 1 kg (1kg to około 10-12 pierogów)
  • Kulebiaki z aromatyczną baraniną 65 zł/1kg (1kg to około 10-12 pierogów)

Butelka schłodzonego cydru:

  • Wytrawny 25 zł
  • Dziki 30 zł
  • Reneta 45 zł
Zamówienia możecie składać na FB.

Płatność kartą lub gotówką przy odbiorze.Minimum zamówieniowe 50 zł.

Dowóz do Otomina - gratis.
Pozostałe lokalizacje 5 zł: Kowale, Jankowo, Bąkowo, Jasień, Szadółki, Karczemki, Siedlce, Kiełpino Górne, Migowo, Piecki – Migowo, Łostowice, Ujeścisko, Zakoniczyn.

Ewentualne inne lokalizacje pod zapytanie.

Zapraszamy do składania zamówień i wsparcia nas w tym trudnym dla naszej branży czasie.
Pozdrawiamy

Restauracja Tabun

Otomin, ul. Konna 29
80-174 Gdańsk

Informacja ogólna/Rezerwacja stolików:
+48 58 303 97 10
tabun@kuznia.net 

Imprezy:
Celina (Menadżer) +48 517 150 245
Agata (Właściciel) +48 601 611 499

Cydr:
Michał +48 731 726 666

Konie:
Instruktorzy: +48 505 095 167
Filip Falkiewicz (Właściciel ) +48 511 095 167

© 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper
Image